SISCAT Verified Space

Espai d'informació i notícies dels centres SISCAT.

0
Publicacions
164
Membres
0
Seguidors

Què volem lluitar a la sanitat concertada?


Perquè ens volem reconegudes, perquè el reconeixement laboral, professional i social és una urgència i treballarem dur per:

 

Aconseguir el reconeixement de la categoria A1 en l’amplitud de tots els àmbits d’actuació: competencial, econòmic i legal

Sabem que aquest reconeixement normatiu depèn de l'estat espanyol, però lluitem per a que el Departament de Salut ens reconegui la nostra categoria de forma immediata fons aquest canvi normatiu. Fer-ho, és qüestió de voluntat política i de que les infermeres pressionem per a la seva aplicació.
Volem l'equiparació del sou així com la capacitat de tenir els mateixos drets que les categories professionals que ja estan reconegudes en el grup A1.

 

Millora salarial

Les infermeres de Catalunya estem mal pagades. Tenim àmplia formació i competències, i tenim una gran responsabilitat vers la salut de les persones. També desenvolupem tasques altament especialitzades. Cal que el nostre sou estigui equiparat al d'altres països europeus i acord amb les nostres competències i responsabilitats actuals.

Així com fer efectiva la derogació i reversió dels efectes del DL 3/2010 (5%) segons acord parlamentari del 10/10/2019 (moció codi) i amb data d’efecte el 1/1/2020. Així com recent acord del 24/11/2022 (codi moció).

 

Cotxe d’empresa per les campanyes vacunals i l’atenció domiciliària

Actualment moltes centres obliguen als seus professionals a utilitzar el seu vehicle personal per dur a terme l'atenció domiciliària, les urgències, etc. Infermeres de Catalunya ja hem denunciat aquest fet i estem en procés de reclamació legal.

Les infermeres i els professionals del SISCAT no hem de posar a disposició de l'empresa el seu vehicle particular per dur a terme la nostra feina. 

Sentències recents, ens donen la raó. 

 

Reconeixement i pagament del solapament

El temps que les infermeres invertim en passar-nos la informació sobre els nostres pacients i l'estat del servei entre un torn i l'altre és temps de treball efectiu, forma part de la nostra feina com a infermeres. No s'entén que aquest temps no se'ns remuneri. Exigirem que aquest temps es reconegui i es pagui.
 Jubilació als 60 anys sense cap penalització.

S'ha d'incloure al personal dels centres sanitaris al dret per rebaixar l'edat de jubilació, a causa de la penositat, perillositat i toxicitat de les condicions de treball. Reclamem la regulació de la jubilació parcial.

 

Equiparació laboral

Equiparar les condicions laborals i salarials de tot el personal sanitari del Sistema públic de salut de Catalunya amb independència del prestador per al qual treballen.

 

Exempció de guàrdies

Exempció voluntària de treballar els caps de setmana i les guàrdies per als majors de 50 anys.

 

Jornades setmanals de 35 hores

Reclamem una jornada de 35 hores setmanals per al torn diürn i una reducció de jornada per al torn nocturn. Volem tornada al còmput horari anual previ a la crisi de 2010.

 

Reconeixement professional i laboral de les especialitats infermeres

Reclamem que el SISCAT reconegui professionalment i econòmicament les especialitats infermeres. Actualment la única especialitat reconeguda és la d'infermera especialista en obstetrícia i ginecologia.

Exigim que també es reconegui les altres especialitats com Familiar i Comunitària, Pediatria, Salut mental, Geriatria...

 

GIDA reconeguda en tots els àmbits i amb un marc legal ben delimitat

La Gestió Infermera de la Demanda Aguda s'està implantant de forma desigual i sense la seguretat necessària per a les infermeres. Per poder desenvolupar la GIDA cal una bona formació de les infermeres (no val un curs de 24 hores... a auscultar o valorar un abdomen no s'aprèn en quatre tardes). Cal estades especialitzades per completar una bona formació pràctica. A més, cal un reconeixement legal d'aquestes competències i que hi hagi un reconeixement econòmic.

 

Seguretat en l'entorn laboral

Augmentar les mesures de protecció dels professionals en l'entorn laboral. Tant pels riscos físics com psicològics, així com la protecció davant agressions físiques i verbals. Cobrament del plus de perillositat.

 

Percepció de les DPO

Eliminar l'actual sistema de DPO (Direcció Per Objectius) i convertir aquest complement en una paga fixa que sigui percebuda per totes i tots els treballadors.

 

Ràtios i càrregues de treball

Cal ajustar les ràtios infermera-usuari segons les necessitat de la població en atenció primària i segons les càrregues de treball en altres àmbits com l'hospital o el sociosanitari. No podem continuar atenent la població amb les ràtios actuals donat que son un greu risc per la seguretat dels pacients i la dels professionals.

 

Aconseguir una llei del medicament que respongui les necessitats reals de la ciutadania i les infermeres

La "prescripció infermera" ja és una realitat després de molts anys de reclamar el seu desenvolupament. Però aquest s'ha dut a terme de forma que no respon a les necessitat que les infermeres i la ciutadania tenim per poder dur a terme la nostra feina. Seguim necessitant que un altre professional valida les nostres prescripcions, fet que no et cap sentit ja que estem perfectament preparades per prescriure els tractaments farmacològics que utilitzem en el nostre dia a dia.

Cal canviar la llei del medicament per incloure les infermeres com a professionals prescriptors.

 

Per tot això i més et necessitem al nostre costat més que mai perquè ningú que no sigui infermera no ha de decidir el nostre futur ni com ha de ser la nostra professió. 

download?guid=b160bb79-3f7d-4245-9e85-8c14cda08ceb&hash_sha1=b324fac1

Descarregar PDF


Descarrega aquesta informació en format PDF per poder compartir-la!

Descarregar