CAPSBE

Espai de la Secció Sindical del Consorci d’Atenció Primària de Salut de Barcelona Esquerra.

0
Publicacions
2
Membres
1
Seguidors

Eleccions al Comitè d'Empresa


S'han convocat eleccions sindicals per escollir als representants del Comitè d'Empresa dels centres de Borrel i Casanovas.

Un grup d'infermeres i infermers dels dos CAPs ens presentem a les eleccions amb Infermeres de Catalunya.

 download?guid=7d34ebc3-48b4-4b85-b119-b850c21eeacd&hash_sha1=de727c9f  

Què volem lluitar?


Infermeres de Catalunya es un sindicat d’infermeres per a infermeres 

Perquè ens volem reconegudes, perquè el reconeixement laboral, professional i social és una
urgència i treballarem dur per:

 
Aconseguir el reconeixement de la categoria A1 en l’amplitud de tots els àmbits d’actuació: competencial, econòmic i legal

Sabem que aquest reconeixement normatiu depèn de l'estat espanyol, però lluitem per a que el Departament de Salut ens reconegui la nostra categoria de forma immediata fons aquest canvi normatiu. Fer-ho, és qüestió de voluntat política i de que les infermeres pressionem per a la seva aplicació.
Volem l'equiparació del sou així com la capacitat de tenir els mateixos drets que les categories professionals que ja estan reconegudes en el grup A1.

 

Millora salarial

Les infermeres de Catalunya estem mal pagades. Tenim àmplia formació i competències, i tenim una gran responsabilitat vers la salut de les persones. També desenvolupem tasques altament especialitzades. Cal que el nostre sou estigui equiparat al d'altres països europeus i acord amb les nostres competències i responsabilitats actuals.

Així com fer efectiva la derogació i reversió dels efectes del DL 3/2010 (5%) segons acord parlamentari del 10/10/2019 (moció codi) i amb data d’efecte el 1/1/2020. Així com recent acord del 24/11/2022 (codi moció).

 

Eliminar les DPO

Eliminar l'actual sistema de DPO (Direcció Per Objectius) i convertir aquest complement en una paga fixa que sigui percebuda per totes i tots els treballadors.

 

Complement d’exclusivitat

Volem la creació d'un complement d'exclusivitat per no treballar en altres llocs. Volem que es recompensi la dedicació en exclusiva a la nostra empresa.

 

Cobrament de la carrera professional segons mèrits efectius

Els professionals hem de cobrar la carrera professional en funció dels nostres mèrits personals, independentment del tipus de contracte que tinguem. És un esforç professional individual que fem en formació i docència que ha de ser reconegut independentment del % de temps de treball del nostre contracte. Hem de cobrar el 100%.

 

Nomenaments acompanyants del reconeixement laboral corresponent per tasques de responsabilitat dins dels equips: qualitat, gestora de cassos,…

Les infermeres que desenvolupen càrrecs de responsabilitat ha de ser reconeguts a nivell retributiu. Les infermeres assumim gran quantitat de tasques de coordinació i gestió dins els equips sense que això comporti un augment de sou. Ja n'hi ha prou!

 

Jubilació als 60 anys sense cap penalització

S'ha d'incloure al personal dels centres sanitaris al dret per rebaixar l'edat de jubilació, a causa de la penositat, perillositat i toxicitat de les condicions de treball. Reclamem la regulació de la jubilació parcial.

 

Equiparació laboral

Equiparar les condicions laborals i salarials de tot el personal sanitari del Sistema públic de salut de Catalunya amb independència del prestador per al qual treballen.

 

Exempció de guàrdies    

Exempció voluntària de treballar els caps de setmana i les guàrdies per als majors de 50 anys.

 

Jornades setmanals de 35 hores i introducció de la jornada laboral de 4 dies

Reclamem una jornada de 35 hores setmanals per al torn diürn i una reducció de jornada per al torn nocturn. Volem tornada al còmput horari anual previ a la crisi de 2010.

També volem estudiar amb l'empresa la introducció de la jornada laboral de 4 dies a la setmana. Aquesta jornada milloraria la conciliació de la vida familiar així com la salut i el benestar dels professionals, sense que afecti a l'atenció que oferim a la ciutadania.

 

Reconeixement professional i laboral de les especialitats infermeres

Reclamem que el SISCAT reconegui professionalment i econòmicament les especialitats infermeres. Actualment la única especialitat reconeguda és la d'infermera especialista en obstetrícia i ginecologia. Exigim que també es reconegui les altres especialitats com Familiar i Comunitària, Pediatria, Salut mental, Geriatria...

 

GIDA reconeguda en tots els àmbits i amb un marc legal ben delimitat

La Gestió Infermera de la Demanda Aguda s'està implantant de forma desigual i sense la seguretat necessària per a les infermeres. Per poder desenvolupar la GIDA cal una bona formació de les infermeres (no val un curs de 24 hores... a auscultar o valorar un abdomen no s'aprèn en quatre tardes). Cal estades especialitzades per completar una bona formació pràctica. A més, cal un reconeixement legal d'aquestes competències i que hi hagi un reconeixement econòmic.

 

Seguretat en l'entorn laboral

Augmentar les mesures de protecció dels professionals en l'entorn laboral. Tant pels riscos físics com psicològics, així com la protecció davant agressions físiques i verbals. Cobrament del plus de perillositat.

 

Ràtios i càrregues de treball

Cal ajustar les ràtios infermera-usuari segons les necessitat de la població en atenció primària i segons les càrregues de treball en altres àmbits com l'hospital o el sociosanitari. No podem continuar atenent la població amb les ràtios actuals donat que son un greu risc per la seguretat dels pacients i la dels professionals.

 

Una llei del medicament que reconegui les infermeres com a prescriptores

Seguim necessitant que un altre professional validi les nostres prescripcions, fet que no et cap sentit ja que estem perfectament preparades per prescriure els tractaments farmacològics que utilitzem en el nostre dia a dia. Cal canviar la llei del medicament per incloure les infermeres com a professionals prescriptors.

Horari de votacions


20/3 de 13:00 a 16:00 h.

Hi haurà una urna a cada un dels centres.

 

Descarrega el programa


Descarrega el programa en PDF per imprimir i compartir!

Descarregar

 

Qui som?


Per ordre de llista, ens presentem les següents companyes i companys!

Elisabet Gangoso

Melba Vasquez

Àngela Fauró

Irene Troyano

Montserrat Vendrell

Jaume Gas

Marcos Lorenzo

Rocío Rodríguez

Maria Juarez

Gemma Gomis

Eva Martínez

Maria José Gordillo

Blanca Valero

Amaya Serna