Eleccions sindicals

Informació per presentar-se a les eleccions sindicals amb Infermeres de Catalunya.

0
Publicacions
1
Seguidors

Infermeres de Catalunya ens presentem a les eleccions a les Juntes de Personal


S'han convocat eleccions sindicals a l'ICS. Totes les Juntes de Personal (aquí pots consultar les que hi ha) han de canviar i Infermeres de Catalunya estem treballant amb les infermeres i infermers dels centres per poder presentar candidatures i poder ser una nova opció de representació de les que hi havia fins el moment.

 

Perquè ens volem reconegudes, perquè el reconeixement laboral, professional i social és una urgència i treballarem dur per:

 

Aconsseguir el reconeixement de la categoria A1 en l’amplitud de tots els àmbits d’actuació: competencial, econòmic i legal

Sabem que aquest reconeixement normatiu depèn de l'estat espanyol, però lluitem per a que el Departament de Salut ens reconegui la nostra categoria de forma immediata fons aquest canvi normatiu. Fer-ho, és qüestió de voluntat política i de que les infermeres presionem per a la seva aplicació.

Volem l'equiparació del sou així com la capacitat de tenir els mateixos drets que les categories professionals que ja estan reconegudes en el grup A1.

 

Cotxe d’empresa per les campanyes vacunals i l’atenció domiciliària

Actualment moltes centres obliguen als seus professionals a utilitzar el seu vehicle personal per dur a terme l'atenció domiciliària, les urgències, etc. Infermeres de Catalunya ja hem denunciat aquest fet i estem en procés de reclamació legal.

Les infermeres i els professionals de l'ICS no hem de posar a disposició de l'empresa el seu vehicle particular per dur a terme la nostra feina. Tampoc posem l'electrocardiògraf ni l'ecògraf, oi?

El complement de dispersió NO és per a pagar l'ús del vehivle personal, sinó per pagar el fet que els professionals hagin de sortir del centre per dur a terme la seva tasca assistencial.

Sentències recents, ens donen la raó.

 

Complement d’exclusivitat

El metges cobren un complement d'exclusivitat per no treballar en altres llocs. És totalment injust que l'ICS no pagui aquest complement també a les infermeres i professionals que ho demanin i demostrin que treballen en exclusiva a l'Institut Català de la Salut.

Actualment, junt amb el nostre buffet d'advocats, estem duent a terme la reclamació d'aquest dret per via judicial.

 

Una gestió transparent de la contractació

Actualment el sistema de contractació temporal de l'ICS és molt poc transparent. No es segueix l'ordre de la borsa de treball i les diferents direccions dels centres fan i desfan al seu lliure criteri sense seguir el que està pactat en acord. Amiguismes i persones posades a dit, han estat el pà de cada dia i això s'ha d'acabar.

L'ICS és una entitat pública i com a tal no hi caben els endolls. La gestió de la contractació ha de cumplir els criteris establerts i aplicar-los de forma universal a totes i tots els professionals.

 

Recuperar els 9 dies d'assumptes personals

Amb les retallades, els professionals de l'ICS vam perdre els 9 dies d'assumptes personals que gaudiem passant a tenir 6. Exigim la recuperació dels 3 dies perduts.

 

Cobrament de la carrera professional segons mèrits efectius

Els professionals hem de cobrar la carrera professional en funció dels nostres mèrits personals, independentment del tipus de contracte que tinguem. És un esforç professional individual que fem en formació i docència que ha de ser reconegut independentment del % de temps de treball del nostre contracte. Hem de cobrar el 100%.

 

Reconeixement i pagament del solapament

El temps que les infermeres invertim en passar-nos la informació sobre els nostres pacients i l'estat del servei entre un torn i l'altre és temps de treball efectiu, forma part de la nostra feina com a infermeres. No s'entèn que aquest temps no se'ns remuneri. Exigirem que aquest temps es reconegui i es pagui.

 

Jubilació als 60 anys sense cap penalització

S'ha d'incloure al personal dels centres sanitaris al dret per rebaixar l'edat de jubilació, a causa de la penositat, perillositat i toxicitat de les condicions de treball. Reclamem la regulació de la jubilació parcial.

 

Jornades setmanals de 35 hores

Reclament una jornada de 35 hores setmanals per al torn diürn i una reducció de jornada per al torn nocturn. Volem tornada al còmput horari anual previ a la crisi de 2010. 

 

Reconeixement professional i laboral de les especialitats infermeres

Reclamem que l'ICS reconegui professionalment i econòmicament les especialitats infermeres. Actualment la única especialitat reconeguda és la d'infermera especialista en obstetricia i ginecologia. Exigim que també es reconegui les altres especialitats com Familia i Comunitària, Pediatria, Salut mental, Geriatria...

 

Nomenaments acompanyants del reconeixement laboral corresponent per tasques de responsabilitat dins dels equips: qualitat, gestora de cassos,…

Les infermeres que desenvolupen càrrecs de responssabilitat ha de ser reconeguts a nivell retributiu. Les infermeres assumim gran quantitat de tasques de coordinació i gestió dins els equips sense que això comporti un augment de sou. Ja n'hi ha prou!

 

GIDA reconeguda en tots els àmbits i amb un marc legal ben delimitat

La Gestió Infermera de la Demanda Aguda s'està implantant de forma desigual i sense la seguretat necessària per a les infermeres. Per poder desenvolupar la GIDA cal una bona formació de les infermeres (no val un curs de 24 hores... a auscultar o valorar un abdomen no s'aprèn en quatre tardes). Cal estades especialitzades per completar una bona formació pràctiva. A més, cal un reconeixement legal d'aquestes competències i que hi hagi un reconeixement econòmic.

 

Seguretat en l'entorn laboral

Augmentar les mesures de protecció dels professionals en l'entorn laboral. Tant pels riscos físics com psicològics, així com la protecció davant agressions físiques i verbals. Cobrament del plus de perillositat.

 

Millora salarial

Les infermeres de Catalunya estem mal pagades. Tenim àmplia formació i competències, i tenim una gran responssabilitat vers la salut de les persones. També desenvolupem tasques altament especialitzades. Cal que el nostre sou estigui equiparat al d'altres paísos europeus i acord amb les nostres competències i responssabilitats actuals.

 

Ràtios i càrregues de treball

Cal ajustar les ràtios infermera-usuari segons les necessitat de la població en atenció primària i segons les càrregues de treball en altres àmbits com l'hospital o el sòciosanitari. No podem continuar atenent la població amb les ràtios actuals donat que son un greu risc per la seguretat dels pacients i la dels professionals.

 

Aconseguir una llei del medicament que respongui les necessitats reals de la ciutadania i les infermeres

La "prescripció infermera" ja és una realitat després de molts anys de reclamar el seu desenvolupament. Però aquest s'ha dut a terme de forma que no respon a les necessitat que les infermeres i la ciutadania tenim per poder dur a terme la nostra feina. Seguim necessitant que un altre professional valida les nostres prescripcions, fet que no et cap sentit ja que estem perfectament preparades per prescriure els tractaments farmacològics que utilitzem en el nostre dia a dia.

Cal canviar la llei del medicament per incloure les infermeres com a professionals prescriptors.

 

Per tot això i més et necessitem al nostre costat més que mai perquè ningú que no sigui infermera no ha de decidir el nostre futur ni com ha de ser la nostra professió. 

download?guid=b160bb79-3f7d-4245-9e85-8c14cda08ceb&hash_sha1=b324fac1

Juntes de Personal


Coneix les Juntes de Personal que hi ha a l'ICS i el número de delegades que tenen.

Veure info >

Interventors


Registra't com a interventor/a per a les eleccions sindicals l'ICS. Omple el següent formulari.

Registra't aquí